2017-ieji. Karas su Rusija

Kodas: 5334
Autorius: Generolas seras Richard Shirreff
12,20 €4,88 €
+-
Generolas R. Shirreffas kuria alternatyviąją istoriją:
2017 metais Rusija įsiverš į Baltijos šalis.
Kad ir koks būtų atsakas į jos agresiją, Rusija šantažuos Vakarus branduolinio karo grėsme.
Prielaida, kad agresijai atgrasyti užtenka branduolinio ginklo, neturint jam tolygių konvencinių priemonių, tėra prie katastrofos vedanti iliuzija.
Neryžtinga NATO atsidurs ant katastrofos slenksčio: galiausiai ateina atpildas už dvejojimą priimti griežtus politinius sprendimus, kai būtina naudoti karinę jėgą.
Taikus demokratiškas pasaulis, kuriame Vakarų Europa gyveno po paskutinio pasaulinio karo, atsidurs ant bedugnės krašto, o kartu su juo – ir laisvė, atrodanti tokia savaime suprantama.
 
Ar galėtų tai įvykti?
 
Apie autorių
R. Shirreffas per 37-erius tarnybos metus nuo jaunesniojo leitenanto pakilo iki generolo. Dalyvavo Persijos įlankos kare ir vadovavo tankų daliniui. Kaupė kovinę patirtį sudėtingomis aplinkybėmis Šiaurės Airijoje, Kosove ir Bosnijoje. Dirbo Britanijos gynybos ministerijoje Planavimo departamente. 2006 metais jau kaip generolas majoras dalyvavo antrajame Persijos įlankos kare, vadovavo daugiatautei divizijai, kurioje tarnavo ir Lietuvos kariuomenės karių. Paskutinius septynerius tarnybos metus ėjo svarbias pareigas NATO karinės vadovybės struktūrose: buvo Jungtinio greitojo reagavimo korpuso vadas ir Sąjungininkų pajėgų Europoje vyriausiojo vado pavaduotojas – aukščiausio rango britų generolas NATO.
 
Iš anglų kalbos vertė Antanas Šernius, Guostė Mickevičiūtė
 
 
440 p., 15,5 cm x 23,5 cm

Jus taip pat gali sudominti:

  1. 9,40 € 2,82 €
  2. 9,75 €
  3. 10,90 €
  4. 14,60 € 4,38 €
  5. 12,50 € 3,75 €